Ota yhteyttä

Datainput
Resultat
um
gmm
gram
gram
When center of gravity are in middle of two planes

CASE: Valmet Technologies Oy Rautpohja

Jyväskyläläinen mittatalo MLT Machine & Laser Technology Oy on tuonut markkinoille uuden kannettavan 3D-skannerin, joka mullistaa suurten ja monimutkaisten kappaleiden mittauksen. Suuret kappaleet noin 15 metrin pituuteen saakka voidaan nyt mitata paikan päällä nopeasti ja tarkasti olosuhteista riippumatta.

”Uuden Creaform HandySCAN 3D|MAX-skannerin skannausalue on 1m x 1m – 2m x 2m yhdestä kohdasta, ja sillä voidaan mitata noin metristä 15 metriin kappalekooltaan olevia kappaleita. ISO-sertifioitu mittalaite on äärimmäisen nopea ja tarkka isojenkin kappaleiden skannauksessa. Tämä on erottava tekijä aiempiin skannereihin verrattuna”, Creaform-skannereita edustavan MLT Machine & Laser Technology Oy:n toimitusjohtaja Eetu Siitonen kertoo.

MLT Machine & Laser Technology on mittatalo, joka keskittyy teollisuuden erilaisiin mittauksiin ja 3D-skannauksiin. Yritys tarjoaa monipuolisesti mittauspalveluja sekä edustaa ja myy tunnettuja globaaleja mittalaitebrändejä.

Nopea ja tarkka monimuotoisten valukappaleiden skannaus

“Julkistimme HandySCAN 3D|MAX-skannerin viime joulukuussa ja olemme tehneet sillä palveluna mittauksia Valmet Technologies Oy:lle. Tätä ennen olemme tarjonneet heille skannausta palveluna edeltävillä laitemalleilla jo vuosia”, Siitonen kertoo.

Esimerkiksi metristä kahteen metriin -kokoiset kappaleet pystytään nyt skannaamaan muutamassa minuutissa. Kun mennään yli kymmenen metrin kappaleisiin, niidenkin skannaus tapahtuu jopa alle tunnissa. Ajansäästö voi olla moninkertainen aiempiin laitteisiin verrattuna.

Uusi HandySCAN 3D|MAX-sarja on optimoitu tekemään erittäin tarkkoja 3D-mittauksia suurista ja monimutkaisista osista, joita tyypillisesti esiintyy ilmailu-, kuljetus- ja energiateollisuudessa, sekä kaivos- ja raskaassa teollisuudessa.

Valmet Technologies Oy:n Rautpohjan valimossa on jo aiemminkin käytetty Creaformin 3D-skannereita valukappaleiden mittauksessa.

“Meillä on tarvetta mitata valujen monimuotoisia geometrioita, joita on perinteisillä mittavälineillä hyvin hankala mitata. Kannettavalla 3D-skannauksella yleisesti saamme erittäin kätevästi mitattua ja tarkastettua esimerkiksi toteutuvat työvarat ja erilaiset valumuodot”, Valmet Technologies Oy:n Rautpohjan valimon laatupäällikkö Miika Kinnunen kertoo.

“Olemme jo pidempään käyttäneet MLT:n muita 3D-skannereita. Otimme uuden mallin heti kokeiluun, kun se julkaistiin viime vuoden loppusyksystä. Laitteen skannausnopeus on hyvä isoille kappaleille, ja tarkkuus pysyy raakavaluille oikeinkin riittävänä. Laite vaikuttaa erittäin pätevältä meidän tarpeisiimme. Yhteistyö on pelittänyt erittäin hyvin ja palvelu on saatu joustavasti tilattua lyhyelläkin varoajalla”, Kinnunen kertoo.

Erinomaiset ohjelmistoraportit ja 3D-tiedostot

“Toinen tosi iso plussa meille on se, että olemme saaneet ajallaan myös laitteen ohjelmiston tuottamat raportit. Ne ovat olleet hyvin selkeät ja toivomustemme mukaiset. Niistä olemme saaneet kaiken tarvittavan tiedon, mitään jälkikäsittelyä niille ei ole tarvinnut tehdä. Lisäksi skannauksen tuottamaa 3D-tiedostoa voidaan hyödyntää esimerkiksi valusimuloinnissa”, Kinnunen kertoo.

Rautpohjan valimolla on suunnitelmissa hankkia laite omaksi, koska sille on riittävästi käyttötarvetta järkevän investoinnin kannalta.

”Kun verrataan laitteen hankintahintaa sen tarkkuuteen ja soveltuvuuteen isoille kappaleille, en ole tietoinen, että toista yhtä käytännöllistä vaihtoehtoa olisi tarjolla”, Kinnunen sanoo.

Teksti: Jari Peltoranta

Alkuperäinen lehtijuttu:
Prometalli.fi, 
Näköislehti

03

Apr

MLT mukana Pohjoinen Teollisuus -messuilla Oulussa

Pohjoisen suurin teollisuustapahtuma järjestetään jälleen 22. – 23.5.2024 Ouluhallissa. Tapahtuma on suunnattu pohjoisen Suomen teollisuuden...

Lue lisää

02

Apr

MLT mukana värähtelyklinikalla Tampereella 17.4.-18.4.2024

Värähtelyklinikka tarjoaa kahden päivän aikana erinomaisia puheenvuoroja kunnonvalvonnan ammattilaisille. Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat juurisyyanalyysit ja...

Lue lisää

02

Apr

CASE: Valmet Technologies Oy Rautpohja

Jyväskyläläinen mittatalo MLT Machine & Laser Technology Oy on tuonut markkinoille uuden kannettavan 3D-skannerin, joka...

Lue lisää
logo logo